اعلام کشف 6 ظرف سفالی هفت هزار ساله در ساوجبلاغ

به گزارش وبلاگ وردپرس، ایرنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده، کشف 6 ظرف سفالی هفت هزار ساله در ساوجبلاغ صورت گرفت.

اعلام کشف 6 ظرف سفالی هفت هزار ساله در ساوجبلاغ

داستان چیست؟

سیاوش سراقی گفت: موشه لان تپه، یکی از محوطه های شاخص هزاره پنجمی حوزه فلات مرکزی است که در استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، دهستان سعیدآباد، 3 کیلومتری غرب روستای اسماعیل آباد و در شمال شرق روستای احمدآباد واقع شد.

این باستان شناس با بیان اینکه موشه لان تپه برای نخستین بار در سال 37-1336هجری شمسی و سپس در سال 1356 توسط معصومه نوایی مورد کاوش نهاده شد.

سراقی توضیح داد: با توجه به مطالعات انجام شده در این محوطه 10 طبقه معماری، گورها و داده های سفالی متعلق به هزاره پنجم و چهارم قبل از میلاد شناسایی شده و به طور کلی می توان گفت ضخامت آثار باستانی موشه لان تپه حدود 6.70 متر است.

او گفت: این محوطه باستانی در تاریخ 1356/10/5 به شماره 1544، توسط یزدان کوشافر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید، در سال1387 با پلاک ثبتی 82 اصلی به تملک سازمان میراث فرهنگی درآمد و در سال 1381 توسط ابوالقاسم حاتمی سرپرست هیات آنالیز و شناسایی شهرستان ساوجبلاغ مورد آنالیز نهاده شد.

سراقی موقعیت جغرافیایی، وسعت استقرار و ضخامت قابل توجه نهشته ها باستانی و وجود آثار فرهنگی از هزاره پنجم و چهارم پیش از میلاد را سبب اهمیت اسماعیل آباد در مطالعات باستان شناختی کشور به ویژه حوزه فلات مرکزی دانست.

وی گفت: در حال حاضر با گسترش و توسعه روزافزون بافت روستایی، عبور جاده آسفالته، لوله های گاز، تیرهای انتقال برق در روی عرصه در ضلع شمالی و غربی و ساخت و سازهای غیرمجاز (پروژه ویلا سازی) اهالی منطقه به خصوص در ضلع شرقی و جنوبی، تپه در شرایط حفاظتی نامناسبی نهاده شده است.

سرپرست هیات باستان شناسی توضیح داد: از این رو جهت مشخص کردن شرایط عرصه و حریم موشه لان تپه و ارائه ضوابط حفاظتی مناسب برای آن، هیاتی با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری عملیات حدس به منظور مشخص عرصه و پیشنهاد حریم محوطه تاریخی موشه لان تپه را شروع کرد.

سراقی گفت: هیات باستان شناسی عملیات مشخص عرصه را با ایجاد 26 گمانه پیرامون محوطه در اضلاع مختلف انجام داد که خوشبختانه، در نتیجه این حدس علاوه بر لایه های باستانی، داده های سفالی و استخوانی متعلق به هزاره پنجم پیش از میلاد، 6 ظرف کامل سفالی احتمالا متعلق به یک تدفین هزاره پنجمی شامل ظروف پایه دار، خمره های سفالی و ظروفی با آبریز ناودانی شکل قرمز با نقوش هندسی و حیوانی (نقش بز) دوره چشمه علی که در نوع خود منحصر بفرد بوده، بدست آمد.

این باستان شناس در سرانجام اظهار داشت: پژوهش حاضر نشان داد که بر خلاف توپوگرافی محوطه و اظهار نظرهای گذشته ابعاد محوطه بیش از آن چیزی است که قبلا ارائه شده و محوطه موشه لان تپه در جهت شرقی-غربی کشیده شده و متاسفانه، بخش عمده ای از آن در ضلع غربی به طور کلی تسطیح شده و توسط اهالی منطقه به باغات و پروژه ویلا سازی اختصاص یافت.

منبع: همگردی

به "اعلام کشف 6 ظرف سفالی هفت هزار ساله در ساوجبلاغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اعلام کشف 6 ظرف سفالی هفت هزار ساله در ساوجبلاغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید