جاذبه های گردشگری اسدآباد ، همدان Asadabad
به گزارش وبلاگ وردپرس، اسدآباد، یکی از شهر های آباد ایران در گذشته، در استان همدان واقع شده است. آثار تاریخی از مهم ترین جاذبه های گردشگری این شهرند که در این مطلب با برخی از آن ها آشنا خواهید شد. آدراپانا نام قدیمی شهرستان اسدآباد است که بعد از اسلام به سعدآباد و سپس به اسدآباد تغییر پیدا کرد. این شهر زادگاه بزرگانی مانند سید جمال الدین اسدآبادی است. روستاهای اسدآباد از جاذبه های طبیعی و دیدنی این شهرند. در ادامه از دیدنی های اسدآباد بیشتر می گوییم پس همراه خبرنگاران باشید.
بلیط هواپیما در طاهاگشت
کتیبه آقاجان بلاغی
کتیبه آقاجان بلاغی مربوط به بنای یک سد در اسدآباد می باشد که در 15 کیلومتری شمال غرب اسدآباد در نزدیکی روستای آقاجان بلاغی قرار گرفته است. این سد در دوران صفویه در قسمتی از رودخانه دربند رود احداث شده بود که به مرور زمان از بین رفته ولی کتیبه روی صخره کوهستانی همچنان باقی مانده است. متن حک شده بر روی تخته سنگ قطعه شعری به خط ثلث است که به صورت برجسته حکاکی شده است. طبق مصرع آخر شعر، تاریخ احداث اثر بر اساس حروف ابجد سال 957 هجری قمری می باشد.
بنای یادبود سید جمال الدین اسدآبادی
بنای یادبود سید جمال الدین اسدآبادی در منزل مسکونی قدیمی ایشان در محله سیدان اسدآباد که در نزدیکی امامزاده احمد واقع شده است، قرار گرفته است. متأسفانه سال ها قبل زادگاه ایشان تخریب شده و به جای آن ساختمانی بنا شده و در مقابل آن سنگ قبرهایی از وابستگان سیدجمال به چشم می خورد. این ساختمان در حال حاضر به عنوان موزه مردم شناسی اسدآباد مطرح می باشد.
آب انبار صفوی
در ابتدای بازار قدیمی اسدآباد، آب انبار بزرگی است که به آب انبار شیخ علیخان معروف است و مخزن آن متشکل از بنایی مستطیل شکل به طول 25 متر و عرض 20 متر و عمق 6 متر است. طاق آب انبار هم سطح کف بازار قدیمی است و 18 پله چهارمتری از کف بازار قدیمی تا پای شیری که محوطه ای چهار ضلعی با طاق ضربی است برای برداشتن آب ایجاد شده است و درازای پله ها از پایین به بالا 4 تا 5.2 متر تغییر می نماید و پله ها را با طاقی جناغی که از طریق آجر زده شده است، پوشانیده اند. کتیبه ای با سنگ مرر یکپارچه بر دیوار سمت چپ راهروی آب انبار وجود داشته است که تاریخ تعمیر بنا را وسیله قرامی غلام نامی در سال 1173 هجری قمری نشان می داده است.
مسجد کوی میدان
مسجد کوی میدان یا حاج میرزا آقاجان در محله میدان اسدآباد واقع شده است. این بنا، مستطیل شکل بوده و شبستان قدیمی با ستون های متعدد در ضلع شمالی صحن قرار گرفته است.مدخل شبستان در ضلع شرقی با طاق جناغی قرار داشته و در وسط ضلع جنوبی آن نیز محرابی با طاق جناغی به ارتفاع 187 سانتی متر و در دو طرف آن نیز دو طاق نما با همین ارتفاع قرار گرفته است.در فضای محراب، نورگیری تعبیه شده و در اضلاع دیگر شبستان، طاق نما و طاقچه و پنجره هایی تعبیه شده است.درباره تاریخ ساخت مسجد، مدرک قطعی در دست نیست، اما با توجه به انتساب مسجد به حاج میرزا آقاجان می توان گفت که در دوره سلطنت محمدشاه(1264-1250 ه-. ق) به همت میرزا لطیف مشهور به حاجی میرزا آقاجانی که از افراد به نام اسدآباد بوده، بناشده است.
مسجد جامع
مسجد جامع اسدآباد که با نام مسجد سلطانی نیز شناخته میگردد، در محله بازار شهر اسدآباد قرار گرفته استاین مسجد یکی از قدیمیترین مساجد اسدآباد بوده است که در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی به منظور توسعه فضای مسجد تخریب شد و مسجدی جدید با طرحی مستطیل شکل به جای آن ساخته شد اما آنچه سبب اهمیت بنای کنونی شده است، وجود سنگ نوشتهای است که در گذشته در داخل شبستان قدیمی قرار داشت. در حال حاضر علاوه بر این، 4 سنگ نوشته دیگر و یک سنگ قبر بر دیوار طاقنمایی در سمت چپ راهروی ورودی به حیاط مسجد نصب شده است.
حمام گلستان اسدآباد
در محله ای کهن از شهرستان اسدآباد به نام درب کاروانسرا، یکی از آثار تاریخی ارزشمند ایران کهن قرار گرفته است که به حمام گلستان شهرت یافته است. این میراث گرانبها که به نام های دیگری همچون حمام قدیمی بازار و حمام خان نیز شهرت دارد، از پیشینه ای متعلق به حکومت صفویان برخوردار است. این بنای تاریخی از درب ورودی، طاق گنبدی شکل، سربینه، راهروی ورودی، گرمخانه، خزینه آب سرد، خزینه آب سرد و … تشکیل شده است. عمده مصالح به کار رفته در ساخت آن آجر، ملاط گچ، سنگ تراشیده مرمر و سنگ لاشه است.
موزه مردم شناسی اسدآباد
این موزه در بنای یادبود سید جمال به مساحت 300 مترمربع با 22 ویترین و یک رواق ایجادشده و 500 اثر از دوره معاصر، صفویه و پیش از آن تا دوره اشکانی در آن نگهداری می گردد.در این موزه وسایلى که در خانه های قدیمى بوده نظیر چراغ های قدیمى، قفل ها، پشتى، قلیان، کرسى، وسایل آشپزخانه، کشاورزى، پوشاک و البسه قدیمى مردم اسدآباد به نمایش گذاشته شده است.همچنین در این موزه تعدادى خمره متعلق به دوره اشکانیان، نزدیک به 30 قطعه عکس قدیمی و پوستر اهدایی از طرف مردم و آثار تاریخی اسدآباد در این موزه نگهدارى می گردد.
پل شکسته خسروآباد
پل خسروآباد که به پل شکسته نیز معروف است در سمت چپ راستا اسدآباد به کنگاور قرار گرفته است و این پل در دوره اسلامی بر روی بقایای پایه های ساسانی با مصالح آجر تعمیر گشته و اهمیت بازسازی این پل قرار دریافت در راستا کربلا بوده است و همچنین این پل در ادامه رودخانه فصلی قره چای احداث شده است.این پل از چهار دهانه بدون طاق نما و دارای قوس هایی از نوع جناغی است. مصالح به کار رفته شده در پل سنگ لاشه، سنگ های تراش دار مکعبی، آجر مربعی شکل و ملاط و ساروج است.
روستای ملحمدره
ملحمدره روستایی زیبا و ییلاقی است که در اسدآباد قرار گرفته است. این روستا به دلیل داشتن خانه های پلکانی معروف شده است. رودخانه ای که از کنار روستا می گذرد به آبادانی و حاصلخیزی منطقه یاری زیادی نموده است. روستای ملحمدره در دامنه کوه آلمابلاغ قرار گرفته و شغل بیشتر مردم روستا باغداری و دامداری است.
لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی
منبع: تاپ تراول