35 درصد کشاورزان خراسان رضوی گندم و جو کشت می نمایند

به گزارش وبلاگ وردپرس، خبرنگاران/خراسان رضوی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: از 337 هزار کشاورز استان خراسان بالغ بر 134 هزار نفرشان حدود 35 درصد گندم و جو کشت می نمایند.

35 درصد کشاورزان خراسان رضوی گندم و جو کشت می نمایند

غلامحسین ساربان در جمع کشاورزان شهرستان خلیل آباد با بیان اینکه برای تأمین غذای تمام جمعیت استان خراسان رضوی به 810 هزار تن گندم احتیاج داریم، از احتیاج 850 هزار تن جو برای تأمین بخشی از احتیاج دام این استان اطلاع داد و اظهار کرد: اگر بخواهیم بهره وری بخش دام استان خراسان را به برترین حالت ممکن برسانیم، به 9 میلیون تن علوفه احتیاج داریم.

وی اسم کرد: از 337 هزار کشاورز استان خراسان بالغ بر 134 هزار نفرشان حدود 35 درصد گندم و جو کشت می نمایند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه در این شرایط سخت باید به مردم و کشاورزان یاری نمود، اولین توفیقات بخش کشاورزی را در اقدامات به نژادی دانست و اسم کرد: اگر چه ابتدای انقلاب عملکرد گندم کشور یک تن و 608 کیلوگرم بوده اما سال قبل شرایط اقلیمی ما را در این محصول متوقف نمود و نتوانستیم خود را با آن سازگار کنیم.

وی گفت: متاسفانه متناسب با اندازه آب موجود کشت انجام نداده ایم و این موجب شده عده ای از کشاورزان ناامید شوند و به سمت باغداری بروند. کشاورزان به هر اندازه که کشت پائیزه داشته باشند، می توانیم پیروز عمل کنیم. ملاک میانه عملکرد در هکتار است.

ساربان در ادامه به متعادل سازی مصرف کود تأکید کرد و گفت: در حال حاضر فسفات و پتاس موجود در خاک به شدت در حال تخلیه شدن است. یک تن گندم 28 کیلو ازت، 9.5 کیلو فسفر و 23 کیلوگرم پتاس را از خاک خارج می نماید. هم اکنون مصرف پتاس و فسفات اجباری است چون قیمت شان افزایش یافته، نباید به وسیله کشاورزان کنار گذاشته گردد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اسم کرد: کشاورزی یک چرخه زیستی است و زراعت، باغ، دام، جنگل و مرتع باید در کنار هم باشند، قرار نیست هر چه به نفع مان بود، همان را کشت کنیم نباید راستا را اشتباه رفت.

ساربان بر افزایش مواد آلی خاک ها تأکید کرد و گفت: قلب خاک ماده آلی است. اندازه مواد آلی خاک های استان 0.4 درصد بوده در صورتی که مواد آلی برترین خاک های جهان پنج تا 6 درصد است.

وی اظهار کرد: از کشت ارزن نباید غفلت کرد. تنها نسخه ای که امروز برای کاهش مصرف ذرت در مرغداری ها اعلام کرده اند، ارزن است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی توضیح داد: نظرات کارشناسی اثر بخشی بیشتری نسبت به تخصیص تسهیلات بلاعوض به کشاورزان دارد، نباید توسعه در بخش کشاورزی اتفاق بیفتد بلکه باید با مدیریت الگوی کشت در پی بهره وری بیشتر در این بخش باشیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "35 درصد کشاورزان خراسان رضوی گندم و جو کشت می نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "35 درصد کشاورزان خراسان رضوی گندم و جو کشت می نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید