انتقال کرونا به وسیله مواد غذایی غیر صنعتی را جدی بگیرید!

به گزارش وبلاگ وردپرس، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با هشدار نسبت به احتمال بیشتر انتقال کرونا به وسیله مواد غذایی فله ای و غیر صنعتی تاکید نمود: در مواد غذایی که به صورت سنتی تهیه می شوند، به ویژه شیر و لبنیات شانس انتقال کرونا به طور فزاینده ای افزایش می یابد.

انتقال کرونا به وسیله مواد غذایی غیر صنعتی را جدی بگیرید!

دکتر علیرضا زالی امروز دوشنبه در نشست خبری تازه های تغذیه و کرونا که با حضور دکتر امیر محمد مرتضویان رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و اسحاب رسانه برگزار گردید، تاکید نمود: تامین تغذیه سالم و مکفی باید به عنوان یک راهبرد مهم در ستاد ملی مبارزه با کرونا مورد توجه دولت قرار بگیرد.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، ادامه داد: در افرادی که از تغذیه سالم و کافی برخوردار نیستند شانس ابتلا به کرونا و مرگ ومیر بیشتر است؛ همچنین اقامت بیمارستانی این افراد و حضور در آی سی یو در این افراد نسبت به سایرین بیشتر است.

دکتر زالی با تاکید بر اهمیت تغذیه کافی و سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا گفت: افرادی که دچار اختلالات تغذیه و یا چاقی هستند نسبت به دیگر افراد استعداد بیشتری برای ابتلا به کرونا دارند.

وی با بیان اینکه بسیاری از افراد چاق، علی رغم چاقی از کمبود عناصر کمیاب تغذیه ای رنج می برند، اضافه نمود: علاوه بر این چاقی شانس ابتلا و مرگ و میر را افزایش می دهد.

دکتر زالی با اشاره به دانش در حال تغییر بشر در خصوص کرونا، یادآور شد: طبق بیانیه های سازمان جهانی بهداشت شواهد قطعی برای اینکه غذا به عنوان عامل اصلی انتقال کرونا در نظر گرفته گردد، وجود ندارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه نمود: اما نتایج جدیدترین تحقیقاتی که در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اجرا شده نشان می دهد نمی توان با قاطعیت گفت که غذا عامل انتقال کرونا نیست.

وی یکی دیگر از نتایج این تحقیقات را ضرورت توجه بیشتر به غذا مطرح نمود و گفت: همچنین طبق این تحقیقات ممکن است با فرم های جدید کرونا رو به رو شویم که در آن ها شاهد گردش دهانی و مقعدی ویروس کرونا باشیم.

وی نسبت به برگزاری نشستی مشترک بین دانشگاه و صنایع غذایی برای خطر زدایی از مواد غذایی اعلام آمادگی کرد و گفت: شاید لازم باشد پروتکل های بهداشتی تازه ای در حوزه صنایع غذایی در دوران کرونا تدوین گردد.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر ضرورت اعمال بعضی تغییرات در طبخ مواد غذایی در دوران شیوع کرونا، اضافه نمود: از جمله این موارد می توان به گرم کردن مجدد شیر پاستوریزه قبل از مصرف و استفاده از ماکروویو برای گرم کردن نان و غذا قبل از مصرف اشاره نمود.

دکتر زالی در ادامه بر لزوم حرکت صنعت کشور به سمت مکانیزاسیون فرایند فراوری مواد غذایی تاکید نمود و اضافه نمود: در فرایند فراوری مواد غذایی که حضور نیروی انسانی کمتر است به مراتب آلودگی کمتر مشاهده می گردد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه نتایج تحقیقات جدیدی که درباره انتقال کرونا به وسیله مواد غذایی در انستیتو تحقیقات تغذیه ای کشور اجرا شده، در نظرات مراجع علمی جهانی تردید آفرینی نموده است، گفت: نتایج این تحقیقات ممکن است کانسپت جهانی در این حوزه را دچار تغییر کند.

وی با اشاره به اهمیت تغذیه سالم و داشتن یک سبد غذایی کافی در تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری ها، توضیح داد: اما از طرف دیگر باید از این نگاه افراطی و خطرناک پرهیز گردد که فکر کنیم مواد غذایی می تواند فرد را در برابر بیمار نشدن تضمین کند.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه ویتامین C، D، سلنیوم و همچنین روی در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارد، گفت: تحقیقات نشان داده که در کشور، اپیدمی آنفلوآنزا در زمستان با کمبود ویتامین Dافراد ارتباط مستقیمی دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به بقای ویروس کرونا در دمای منفی 20 درجه سانتی گراد به مدت دو سال، توضیح داد: فرایند انجماد برای از بین بردن کرونا تاثیری ندارد.

وی همچنین با بیان اینکه ثابت شده اسید معده انسان تا حد زیادی موجب کاهش قدرت بیماری زایی کرونا می گردد، گفت: ممکن است در افراد مسن یا همچنین افرادی که از داروهای ضد اسید معده استفاده می نمایند، اسید معده کاهش یافته و فرد در معرض ابتلا به کرونا قرار گیرد.

دکتر زالی با بیان اینکه چه غذا خاستگاه آلودگی کرونا باشد و چه نباشد، آلودگی مواد غذایی در فرایند طبخ، بسته بندی و حمل و نقل احتمال دارد، گفت: رعایت شیوه نامه های بهداشتی درباره کسانی که با مواد غذایی سر و کار دارند باید سختگیرانه تر باشد.

وی نانوایی ها و قنادی ها را یکی از محل های مهمی دانست که باید به رعایت پروتکل های بهداشتی در آن ها توجه ویژه ای گردد.

دکتر زالی با بیان اینکه چربی موجود در مواد غذایی موجب مصونیت ویروس می گردد، گفت: کرونا در غذاهای چرب ماندگاری بیشتری دارد.

وی در خاتمه یادآور شد: قند نیز ویروس کرونا را در برابر حرارت مقاوم می نماید.

منبع: همگردی

به "انتقال کرونا به وسیله مواد غذایی غیر صنعتی را جدی بگیرید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتقال کرونا به وسیله مواد غذایی غیر صنعتی را جدی بگیرید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید