شیر بدون لاکتوز چیست؟

به گزارش وبلاگ وردپرس، برای بسیاری از افراد، شیر و سایر لبنیات خارج از جدول هستند. اگر دچار مشکلا عدم تحمل لاکتوز هستید، حتی خوردن یک لیوان شیر می تواند باعث بوجود آمدن علائم منفی مانند اسهال، استفراغ و درد شکم و بعلاوه باعث ناراحتی دستگاه گوارش در شما بشود.

شیر بدون لاکتوز چیست؟

شیر بدون لاکتوز یک جایگزین مناسب و در دسترس است که می تواند به از بین بردن بسیاری از این علائم منفی و ناخوشایند خوردن شیر معمولی، یاری کند.

با این حال، بسیاری از مردم درمورد اینکه دقیقاً شیر بدون لاکتوز، چگونه فراوری می گردد و در مقایسه با شیر معمولی چه تفاوت هایی دارد اطلاعات کاملی ندارند.

شیر بدون لاکتوز چیست؟ شیر بدون لاکتوز یکی از محصول شیر است که در آن لاکتوز وجود ندارد. لاکتوز نوعی قند موجود در محصولات شیر است که هضم آن برای بعضی از افراد تا حدودی سخت است.

فراوری نمایندگان مواد غذایی با افزودن لاکتاز به شیر معمولی گاو، شیری بدون لاکتوز فراوری می نمایند. لاکتاز آنزیمی است که در بدن افرادی فراوری می گردد که می توانند لبنیات را هضم نمایند و باعث تجزیه لاکتوز در بدن می گردد.

شیر نهایی بدون لاکتوز تقریباً با همان طعم، شکل و مشخصات شیر معمولی و همچنین دارای همان مواد غذایی مفید همچون شیر معمولی است. به راحتی، می تواند به همان روش که از شیر معمولی استفاده می گردد مورد استفاده قرار بگیرد و به همین دلیل می تواند آن را به جای شیر معمولی در درست کردن غذاها و دیگر محصولات خوراکی که با شیر تهیه می گردد استفاده کرد.

خلاصه: شیر بدون لاکتوز یک محصول به دست آمده از شیر است که دارای لاکتاز است. لاکتاز آنزیمی که به تجزیه و هضم لاکتوز در بدن شما یاری می نماید. شما می توانید به جای شیر معمولی در همهٔ غذاها و خوراکی هایی که با شیر درست می گردد از شیر بدون لاکتوز بهره ببرید، زیرا تقریباً همان طعم، شکل و مشخصات مواد غذایی را دارد.

دارای مواد غذایی مشابه شیر

اگرچه شیر بدون لاکتوز دارای لاکتاز است که برای یاری به هضم لاکتوز عمل می نماید، اما دارای همان مواد غذایی بسیار مفید مانند شیر معمولی است.

مانند شیر طبیعی، شیر بدون لاکتوز منبع بسیار خوبی برای تأمین پروتئین بدن شما است و حدود 8 گرم پروتئین را در یک لیوان شیر (240 میلی لیتر) تأمین می نماید.

همچنین دارای میزان فراوانی از بسیاری از مواد معدنی و مواد غذایی مهمی مانند کلسیم، فسفر، ویتامین B12 و ریبوفلاوین هم هست.

همچنین، انواع زیادی از شیرهای بدون لاکتوز با ویتامین D غنی می شوند، ویتامین مهمی که در جنبه های مختلف سلامتی شما نقش بسیار مهمی دارد اما در غذاها و خوراکی های کمی وجود دارد.

بنابراین، شما می توانید شیر عادی را با شیر بدون لاکتوز جایگرین کنید بدون اینکه هیچ یک از مواد غذایی مفید و اصلی که با خوردن منظم شیر برای بدن خود فراهم می کنید را از دست بدهید.

خلاصه: مانند شیرهای معمولی، شیر بدون لاکتوز منبع خوبی از پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامین B12، ریبوفلاوین و ویتامین D است.

آسان تر برای هضم بعضی افراد

بیشتر افراد با توانایی هضم لاکتوز که نوعی قند موجود در شیر است، به جهان می آیند.

با این حال، تخمین زده می گردد که حدود 75٪ از جمعیت جهانی با افزایش سن، این توانایی را از دست می دهند، در نتیجه دچار مسئله ای به نام عدم تحمل لاکتوز می گردد.

این تغییر معمولاً در حدود 2 تا 12 سالگی در افراد بوجود می آید. بعضی از آن ها توانایی هضم لاکتوز را در بزرگسالی حفظ می نمایند و در بعضی افراد دیگر فعالیت لاکتاز که آنزیمی لازم برای هضم و تجزیه لاکتوز است تا حدودی کم تر می گردد.

برای افرادی که به مشکل عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند، مصرف مرتب شیر دارای لاکتوز یا همان شیر معمولی می تواند باعث بوجود آمدن مسائل و بیماری های گوارشی مانند درد شکم، نفخ، اسهال و … گردد. با این حال، از آنجا که شیر بدون لاکتوز دارای لاکتاز اضافه شده است، تحمل آن برای افراد مبتلا به مشکل عدم تحمل لاکتوز آسان تر است، و به همین دلیل این نوع شیرها یک جایگزین مناسب برای شیر معمولی هستند.

خلاصه: هضم شیر بدون لاکتوز برای افرادی که مبتلا مشکل گوراشی عدم تحمل لاکتوز هستند تا حدود زیادی آسان تر است زیرا دارای لاکتاز است. لاکتاز آنزیمی است که برای تجزیه لاکتوز موجود در شیر استفاده می گردد.

شیرین تر از شیر معمولی است

تفاوت اصلی و قابل توجه بین شیر بدون لاکتوز و شیر معمولی در طعم آن است.

لاکتاز، آنزیمی که به شیر بدون لاکتوز اضافه می گردد و لاکتوز را به دو قند ساده تقسیم می نماید: گلوکز و گالاکتوز.

از آنجا که حسگرهای چشایی شما این قندهای ساده را شیرین تر از قندهای پیچیدهٔ اولیه احساس می نمایند، محصول نهایی در شیرهای بدون لاکتوز دارای طعم شیرین تری نسبت به شیر معمولی هستند.

اگرچه این تفاوت در طعم شیر بدون لاکتوز باعث تغییر در محتویات و ارزش غذایی شیر نمی گردد و این تفاوت در طعم آن ها نیز بسیار کم است، باید وقتی که از شیر بدون لاکتوز به جای شیر معمولی در تهیهٔ غذاها و خوراکی ها استفاده می کنید این تفاوت مزه را در نظر بگیرید.

خلاصه: در شیر بدون لاکتوز، لاکتوز به گلوکز و گالاکتوز تقسیم می گردد، دو قند ساده که به شیر عاری از لاکتوز می دهند طعم شیرین تری نسبت به شیر معمولی دارند.

بیشتر بخوانید: با دلیل و علائم حساسیت به لاکتوز آشنا شوید! چرا تحمل لاکتوز اینقدر مشکل است؟

شیر بدون لاکتوز هنوز هم یک محصول لبنی است

اگرچه شیر بدون لاکتوز می تواند جایگزین خوبی برای شیر معمولی برای مبتلایان به مشکل گوارشی عدم تحمل لاکتوز باشد، ممکن است برای همه مناسب نباشد، زیرا هنوز هم یک محصول لبنیات است.

برای افرادی که نسب به لبنیات دچار آلرژی هستند، مصرف شیر بدون لاکتوز می تواند علائم منفی واکنش آلرژیک ایجاد کند و در نتیجه علائمی مانند بهم ریختگی دستگاه گوارش، کهیر زدن و استفراغ کردن ایجاد کند.

علاوه بر این، از آنجا که از شیر گاو فراوری می گردد، برای کسانی که رژیم های گیاهخواری یا همان وگان را دنبال می نمایند، نامناسب است.

انتها، کسانی که به دلایل شخصی یا بهداشتی تصمیم می گیرند از رژیم غذایی بدون لبنیات استفاده نمایند، باید از مصرف شیرهای معمولی و شیرهای بدون لاکتوز خودداری نمایند.

خلاصه: افرادی که دارای حساسیت به لبنیات هستند و افرادی که رژیم های غذایی گیاهخواری یا همان وگان را دنبال می نمایند و همچنین افرادی که نمی خواهند لبنیات مصرف نمایند باید از خوردن شیر بدون لاکتوز خودداری نمایند.

چکیده مقاله

شیر بدون لاکتوز با افزودن لاکتاز به شیرهای معمولی و در نتیجه تجزیه لاکتوز موجود در آن به قندهای ساده که هضم آن آسانتر است، ساخته می گردد.

اگرچه کمی شیرین تر است، اما می تواند جایگزینی مناسب برای افرادی مبتلا به مشکل عدم تحمل لاکتوز هستند، باشد.

با این وجود، برای مبتلایان به حساسیت به لبنیات یا افرادی که به دلایل دیگر نمی خواهند لبنیات مصرف نمایند، نامناسب است.

منبع: healthline

منبع: اُکالا

به "شیر بدون لاکتوز چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیر بدون لاکتوز چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید