ما، دنیا و واکسن کرونا

به گزارش وبلاگ وردپرس، تحقیق، تست و ساخت 7 نوع واکسن در ایران، در دنیای که 5 نوع واکسن از سوی چند کشور و شرکت برای همه دنیا تهیه شده است، نمونه ناخوشایندی از نوع تفکر و عملکرد بعضی مدیران در ایران است.

ما، دنیا و واکسن کرونا

از بین همه انواع نظام های سیاسی و اقتصادی و غول های داروسازی دنیا، فقط دو کشور چین و روسیه و سه شرکت در کشورهای غربی، اقدام به تهیه و فراوری واکسن نموده اند. شرکت ها و کشورهای زیادی، با وجود دارا بودن توان فنی و اقتصادی کافی، در این راه گام نگذاشته اند.

لیکن در کشور ما با وجود تحریم های همه جانبه، تنگناهای شدید بودجه دستگاه های دولتی و عدم شرایط خوب شرکت های خصوصی، 7 سرمایه گذاری جداگانه و مستقل برای این کار در بخش دولتی و غیردولتی صورت گرفت!

بدیهی است که به علت دوران انتظار برای به ثمر رسیدن این واکسن ها و تعلل در استفاده از واکسن های دیگر، موجب افزایش خسارت این بیماری در ایران شد.

واقعا چرا چنین است؟

هفت موسسه و سازمان هر یک با بودجه کافی اقدام به تهیه واکسن و تست آن نموده اند. اکنون که ظاهرا پیروز شده اند، باید هر یک جداگانه با سازمان های بین المللی برای تایید واکسن مکاتبه نمایند و نمونه، گزارش و مقاله بفرستند و درصورت پذیرش واکسن و اخذ تاییدیه های بین المللی باید 7 خط فراوری راه اندازی نمایند و 7 گونه متفاوت شیشه واکسن و بسته بندی طراحی گردد و در خاتمه این 7 شرکت باید برای فروش آن به دو برابر قیمت بین المللی، به تنها خریدار این واکسن در ایران، یعنی دولت ایران، با هم رقابت نمایند!

بدیهی است که بعضی از این شرکت ها قادر به فروش کافی واکسن نیستند و به شدت متضرر خواهند شد! لیکن همه می دانیم که همه این هزینه ها از جیب دولت ایران خرج شده است.

طنز دردناک قضیه اینجاست که با وجود ساحت 7 نوع واکسن، طبق آمارها ما کمترین تعداد واکسیناسیون کرونا را در دنیا داریم و در آستانه موج پنجم کرونا هستیم.

آیا این نمونه ای از مدیریت دولتی ما نیست؟

این نمونه به خوبی بیانگر ضدیت با کار گروهی و کوشش برای خودنمایی از بودجه دولت به وسیله بعضی مدیران ایرانی است.

آیا بهتر نبود این همه توان در روی یک یا دو واکسن متمرکز می شد که در این صورت سرعت انجام کار افزایش یافته و هزینه های کار، انجام آزمایش های حیوانی و انسانی، ایجاد خط فراوری و طراحی شیشه و بسته بندی بسیار کاهش می یافت.

در سال هایی که دولت بالاترین کسری بودجه تاریخش را ثبت می نماید، چنین ولخرجی هایی چه توجیهی دارد؟ این یکی از الگوهای معمول خرج بودجه در ایران است که در دستگاه های دولتی مشابه آن فراوان است. جلوگیری از چنین اقدامات غیراصولی در دستگاه های دولتی، موجب صرفه جویی هنگفتی در بودجه دولت خواهد شد.

اگر این حقیقت تلخ را بپذیریم که در بعضی مدیران میانی کشور چنین روحیه و ویژگی وجود دارد و بودجه های کلانی را در مسیرهای نادرست و بی نتیجه صرف می نمایند، وظیفه مدیران رده بالا در قبال چنین مدیرانی چیست و چرا در حوزه مسوولیت خود از چنین اقداماتی پیشگیری نمی نمایند؟

تعویض مدیران، کارساز نیست، نگرش باید عوض گردد.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "ما، دنیا و واکسن کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ما، دنیا و واکسن کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید