کام ترامپ شیرین نشد؛ تاس بایدن روی جفت شش نشست
به گزارش وبلاگ وردپرس، در سه روز گذشته آمریکا ساعت های عجیب و غریبی را گذرانده و به نظر می رسد با توجه به اهمیت انتخابات و حواشی آن، حوادث خاص در این کشور ادامه خواهد داشت.
مهسا مژدهی: انتظار برای روشن شدن تکلیف انتخابات در ایالات متحده ادامه دارد. ترامپ خشمگین شده و بایدن در حساب توئیتری اش مدام اعلام می نماید که تمام آراء باید شمرده شوند. تا اینجای کار راه برد برای بایدن بیشتر است و همین موضوع هم رئیس جمهور آمریکا را آنقدر خشمگین نموده که از سیستم قضائی آمریکا یاری می خواهد و در توئیتر با نوشتن توئیت های انتقادی سر و صدای زیادی به پا نموده است. اما از روز سیزده آبان که آمریکایی ها به پای صندوق های رای رفتند، با کسب بیش از 70 میلیون رای مردمی، جو بایدن رکورد اوباما را هم شکست و به اولین نامزد انتخابات ریاست جمهوری تبدیل شد که بیش از 70 میلیون رای مردمی جذب می نماید. اما در ایالات متحده در روزهای اخیر چه گذشته است؟
انتخابات در آمریکا ظهر سه شنبه سیزده آبان به وقت ایران، آغاز شد. آغاز به رای گیری در حالی رخ داد که بسیاری در این کشور نگران پیامدهای احتمالی و به ویژه ناآرامی های اجتماعی در ایالت های مختلف بودند. ترامپ که طبق آمار در ساعت های اولیه بخت خوبی برای بردن رقابت داشت، پس از بازگشت به کاخ سفید از کمپین های فشرده خود، در مصاحبه ای تلفنی گفت که حس خوبی درباره روز انتخابات دارد و مدعی شد دست کم 306 رای الکترال به دست خواهد آورد. در ساعات اولیه پس از رای گیری، به نظر می رسید که راه ترامپ برای برد بسیار هموار است. تا جایی که یک کارشناس در نیویورک تایمز پیشبینی کرد که رئیس جمهور امریکا بار دیگر پیروز خواهد شد. این پیشبینی ها حتی به آنجا انجامید که خود ترامپ در نطق خود، خودش را پیش از موعد پیروز انتخابات بخواند. اما طولی نکشید که اوضاع عوض شد و بایدن توانست رای خوبی را در ایالات مهم آمریکا به دست بیاورد. با بالا رفتن شانس بایدن برای ریاست جمهوری، ترامپ و تیمش آغاز به ایجاد شبهه تقلب نموده و شکایت هایی را در بعضی ایالات تنظیم کردند. این شکایت ها تا اینجا بی نتیجه مانده و ترامپ که مدام در توئیتر از دستگاه های شمارنده آراء می خواهد که شمارش را متوقف نمایند، راه به جایی برای توقف شمارش به بهانه تقلب و دیر رای دادن و ... نبرده است.
واکنش ها به انتخابات آمریکا چه بود؟
پیش از آنکه رای گیری در آمریکا به خاتمه برسد، وزیر امور خارجه آلمان با بیان اینکه کشورش در اندیشه نوسازی مناسبات با دولت جدید آمریکا است، ابراز امیدواری کرد انتخابات ریاست جمهوری این کشور به شکل آرام برگزار گردد؛ موضوعی که می تواند حاکی از نگرانی آلمان نسبت به بروز خشونت و درگیری های احتمالی بعد از انتخابات درآمریکا باشد.
رسانه های بین المللی همچون سی ان ان، رویترز و الجزیره بعد از نطق و ادعای پیروزی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری2020 این کشور را پیش از خاتمه شمارش آرا و تایید نهایی نتیجه انتخابات، ادعایی بی اساس و غلط دانستند و با زیر سئوال بردن این ادعا خاطرنشان کردند ترامپ بدون آنکه مدرکی در اختیار داشته باشد، مدعی پیروزی شده و گفته است شمارش آرا باید متوقف گردد.
وزیر امورخارجه انگلیس در واکنش به تهدید دونالد ترامپ برای مبارزه با نتایج پنجاه ونهمین دورانتخابات ریاست جمهوری آمریکا به طعنه گفت که لندن به نحوه شمارش آرا بر اساس قوانین اعتماد دارد. اما در فرانسه ماری لوپن رهبر راست گرایان، واکنشی متفاوت از خود نشان داد. رهبر جناح راست فرانسه گفت، پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای فرانسه بهتر از پیروز شدن بایدن است. در اسلوونی هم در اقدامی عجیب، نخست وزیر این کشور قبل از اینکه آرا به طور کامل شمرده شوند، پیروزی در انتخابات را به ترامپ تبریک گفت. در پی تبریک زودهنگام نخست وزیر اسلوونی به دونالد ترامپ برای پیروزی در انتخابات آمریکا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن مخالفت با این اقدام از اعضای اتحادیه خواست به آرای انتخاباتی آمریکا احترام بگذارند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا عصر چهارشنبه به ادعای دونالد ترامپ مبنی بر پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، آن هم در حالی که کار شمارش آرا به خاتمه نرسیده بود واکنش نشان دادند.
جوزپ بورل، رئیس دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پیامی توییتری بدون اشاره به ادعای پیروزی دونالد ترامپ نوشت: مردم آمریکا حرفشان را زدند و ما در انتظار نتیجۀ این انتخابات هستیم. اتحادیه اروپا آماده است تا بر اساس ارزش ها و تاریخ مشترکمان، به ایجاد یک رابطۀ محکم در دو سوی اقیانوس اطلس ادامه دهد.
دعواهای حقوقی
در نیمه شب سه شنبه رسانه های محافظه کار و عوامل سیاسی جمهوریخواه انتشار اخبار گمراه نماینده و القای تقلب در انتخابات را از ایالت پنسیلوانیا آغاز کردند. به گزارش شبکه ان بی سی، رسانه محافظه کار و فعالان سیاسی جمهوری خواهان در حال توئیت کردن فیلم ها و عکس های گمراه نماینده از مکان های رای گیری هستند، و ادعاهای مشکوک تقلب در انتخابات را از ایالت پنسیلوانیا مطرح می نمایند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و نامزد جمهوری خواهان در انتخابات 2020 روز چهارشنبه گفت که دمکرات ها به دنبال سرقت انتخابات هستند. او در توئیتی نوشت: ما عظیم هستیم اما آنها دمکرات ها کوشش می نمایند که انتخابات را بدزدند.
ناحیه مونتگومری درایالت پنسیلوانیا، روز بعد از انتخابات خود را درگیر یک چالش حقوقی انتخاباتی دید،زیرا ادعاهایی مطرح شده بود مبنی بر اینکه این ناحیه،به واسطه آغاز فرآیند آنالیز و شمارش آرای پستی پیش از فرا رسیدن روز انتخابات، قوانین انتخاباتی این ایالت را نقض نموده است.
چهارشنبه شب رئیس جمهور آمریکا بار دیگر در توئیتی با عصبانیت به نتایج انتخابات اعتراض کرد. ترامپ در توئیتی نوشت: در حال کوششند تا 500 هزار رای من را از بین ببرند. همین کار را در میشیگان و ... هم انجام خواهند داد. رئیس جمهور آمریکا در ادامه توئیت های اعتراضی خود به نتایج انتخابات از شرایط آرا در ایالت میشیگان انتقاد کرد. کمی بعد ستاد ترامپ خاطرنشان کرد دادخواستی به دادگاه میشیگان داده که طی آن خواهان توقف شمارش آرا در میشیگان شده است.
بامداد پنجشنبه ستاد انتخاباتی ترامپ خاطرنشان کرد که دادخواستی را به دادگاه ایالت پنسیلوانیا داده که طی آن خواهان توقف شمارش آرا در این ایالت شده است. دادستانی ایالت پنسیلوانیا می گوید که اجازه هیچ گونه وقفه یا توقف در شمارش آراء این ایالت را نمی دهد. همزمان رودی جولیانی وکیل ترامپ در توییتی نوشت: ▫️با یک تیم حقوقی در راه فیلادلفیا هستم. تقلبی عظیم.
رئیس جمهور آمریکا هم گفت که از خواب بیدار شده و رای ها ناپدید شده است.
جاش شاپیرو، دادستان پنسیلوانیا، در گفت وگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت: جمهوری خواهان این موضوع را دو بار به دادگاه عالی آمریکا کشانده اند و خواهان دخالت و توقف شمارش آرا شده اند اما هر دو بار هم دادگاه عالی از دخالت در این موضوع خودداری نموده است.
قوانین ایالتی بر این موضوع اشراف دارد و دادگاه عالی ایالتی حکم داده آرایی که تا روز برگزاری انتخابات پست شده باشند و تا ساعت 5 عصر روز آدینه دریافت شوند شمارش خواهند شد. ترامپ همچنین صبح آدینه را با یک ادعا آغاز کرد. رئیس جمهوری آمریکا و نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری این کشور درباره نتایج انتخابات آمریکا گفت سیستم انتخاباتی و انتخابات ریاست جمهوری کشور در معرض ضرر قرار گرفته است.
با شمارش بیش از هشتاد درصد آرا، تنها رقابت در بعضی از ایالت ها پا برجاست. بایدن فاصله کمی تا به دست اوردن 270 رای الکترال دارد اما شمارش اراء در ایالت های حساسی که در آنها فاصله میان ترامپ و بایدن زیاد نیست، به طول انجامیده است. انتظار می رود که شمارش کامل آراء در نوادا به معین شدن شرایط بیانجامد چرا که بایدن ارای کمی را احتیاج دارد تا رسما به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب گردد. اعلام ترامپ بر اینکه جلوی شمارش آرای پستی را می گیرد، باعث شده تا هم سرعت شمارش کاهش یابد و هم اما و اگر هایی در خصوص اینکه چه کسی واقعا در نهایت پیروز خواهد شد، پیش بیاید.
ترامپ مایل است تا با پیش کشیدن بحث تقلب،مانع از به حساب آمدن بخشی از ارای بایدن گردد.او به دیوان عالی امریکا دل بسته که شاید بتواند موضوع را آنجا حل و فصل کند. غروب پنجشنبه هم اریک ترامپ پسر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و نامزد جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری در توئیتی بار دیگر مدعی دزدی در آرا شد.او در توئیت دیگری گفت که در نوادا تقلب شده است. دربرابر اعتراض های تیم ترامپ، پنجشنبه شب، قاضی ایالت میشیگان هم درخواست ستاد ترامپ برای توقف شمارش آرا را رد کرد.
به نظر می رسد که ایالت ها با وجود اینکه تیم ترامپ اصرار زیادی بر متوقف کردن شمارش اراء دارند اما، موافقتی بابت آن ندارند.
پیروزی هر کدام از کاندیداها
برخلاف ساعت های اولیه که به نظر می رسید ترامپ یکه تاز است، سه شنبه شب خبرهایی منتشر شد که مدعی بودند بایدن در ایالت های کلیدی دست بالا را دارد. ساعتی بعد شبکه خبری سی ان ان نمودار و نقشه ای تهیه کرد که بر اساس آن بایدن به صورت پیش فرض و بالقوه دارای 203 رای و ترامپ دارای 125 رای الکترال است و رقابت این دو بر سر 210 رای الکترال به جامانده در ایالت های سرنوشت ساز خواهد بود.
با آغاز به شمارش آراء نتایج اولیه شمارش آرای پنجاه و نهمین دور انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حکایت از آن داشت که آرای الکترال جو بایدن از رقیبش ترامپ بیشتر است.
صبح روز بعد آمار نتایج انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا نشان می داد که جو بایدن با 237 رای الکترال در برابر 210 رای الکترال دونالد ترامپ پیش است. در همین حال شبکه خبری فاکس نیوز که بطور آنلاین در حال مخابره آخرین نتایج آمار پنجاه و نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود، از پیشتازی ترامپ در ایالت های حساس کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، جورجیا، میشیگان و ویسکانسین اطلاع داد. این باعث شد که حتی بایدن با کمی ناامیدی ظاهر گردد و بگوید که هنوز شانسی باقی مانده است. خبر رای بالای ترامپ در تگزاس و نبراسکا و مونتانا تقریبا پشت سر هم اعلام می شد. اوضاع آنقدر به نفع ترامپ به نظر می رسید که او در نطقی طرفدارانش را به آماده شدن برای جشن عظیم پیروزی فراخواند و گفت که برنده شده است. در همان زمان برد بایدن در ایالت آریزونا، نشان داد که اوضاع آنطور که رئیس جمهور آمریکا فکر می کرد، به سودش نبوده است. با پیش افتادن بایدن در ایالت ویسکانستین، دیگر جمهوری خواهان نتوانستند با اقتدار پیشین از برد در انتخابات حرف بزنند.
23 / 312 310
منبع: خبرآنلاین