طرز تهیه خورش خلال بادام کرمانشاه

به گزارش وبلاگ وردپرس، خورشت خلال بادام یکی از غذا های سنتی کرمانشاه است که در ضیافت ها و مراسم رسمی طبخ می گردد. زرشک سیاه و خلال بادام مواد اصلی این غذا هستند. در ادامه با اصول صحیح درست کردن خورش خلال در قالب 2 دستور پخت اصیل و جدید آشنا می شوید. برای تهیه یک خورش خلال خوشمزه به دستور پخت دقت کنید.

طرز تهیه خورش خلال بادام کرمانشاه

وبلاگ وردپرس | سرویس آشپزی - خورش خلال یکی از غذاهای لذیذ، محبوب و سنتی استان کرمانشاه است که معمولا در مراسم رسمی و عروسی ها برای پذیرایی از میهمانان طبخ می گردد. طرز تهیه خورش خلال بادام بسیار شبیه به طرز تهیه مجلسی است با این تفاوت که در تهیه خورش خلال بادام، لپه حذف شده و به جای سیب زمینی نیز از خلال بادام استفاده می گردد. در ادامه با 2 دستور پخت متفاوت برای تهیه خورش خلال آشنا می شوید: (1) دستور پخت اصیل کرمانشاهی (2) دستور پخت جدید تهیه خورش خلال. انتخاب با خود شماست.

1. طرز تهیه خورش خلال بادام اصیل (دستور پخت کرمانشاهی)

مواد لازم (برای چهار نفر)
گوشت کوساله1 کیلوگرم
خلال بادام150 گرم
زرشک سیاه100 گرم
رب گوجه 4 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی8 عدد
زعفران، هل، دارچین، فلفل سیاهبه مقدار لازم
پیاز2 عدد متوسط
آب4 لیوان

روش پخت:

  • گوشت را نگینی خرد نموده و پیاز رنده شده را به آن اضافه کنید، سپس این دو را با هم تفت دهید. زردچوبه را به این مواد اضافه نموده و همه را در قابلمه می ریزیم.
  • 4 لیوان آب به آن ها اضافه می کنیم. یک ساعت قبل از شروع پخت باید خلال بادام ها را در آب بخیسانید. همه خلال بادام خیس خورده را به مواد گفته شده اضافه کنید.
  • بعد از گذشت 30 دقیقه، همزمان با پخت کامل گوشت باید رب، سه عدد مغز لیمو عمانی، دارچین، فلفل سیاه و هل را که با هم سرخ نموده اید به قابلمه اضافه کنید.
  • بعد از گذشت چند دقیقه چند عدد لیمو عمانی درسته را به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم که خورش جا بیافتد.
  • در مرحله آخر زرشک را سرخ نموده و به همراه نمک به آن اضافه کنید. 10 دقیقه بعد خورش خلال آماده است.

2. طرز تهیه خورش خلال بادام (دستور پخت جدید)

مواد لازم برای تهیه خورش خلال بادام
گوشت قرمز 300 گرم
کره 1 قاشق غذاخوری
زرشک سیاه 1 لیوان
پیاز 1 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
گلاب 5 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده 3 قاشق غذاخوری
خلال بادام درشت 250 گرم
چوب دارچین 1 تکه
نمک، زردچوبه به میزان لازم
لیمو عمانی 4 عدد

روش پخت:

  • ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید.

  • پیاز های خردشده را با کمی روغن در تابه تفت دهید تا سبک شوند.

  • زردچوبه را نیز به پیاز ها اضافه نموده و تفت دهید تا عطر آن آزاد گردد.

  • گوشت خورشی را به پیاز و زردچوبه اضافه نموده و کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

  • رب گوجه فرنگی را نیز اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ رب باز گردد.

  • حدود 3 لیوان آب روی گوشت ها ریخته و حرارت را کم کنید و حدود 1 ساعت صبر کنید تا گوشت کاملا مغزپخت گردد.

  • در این فاصله، خلال های بادام را حدود 5 دقیقه داخل زعفران خیس کنید تا خوش رنگ شوند. (اگر از خلال تازه استفاده می کنید نیازی نیست که آن ها را خیس کنید، اما در غیر این صورت، خلال های بادام را حدود 10 تا 15 دقیقه داخل آب خیس کنید تا نرم شوند سپس در زعفران خیس کنید.)

  • وقتی آب خورش کم شد، خلال بادام، زعفران دم نموده، چوب دارچین، لیمو عمانی و کره را اضافه کنید و 30 دقیقه فرصت دهید تا خورش با حرارت بسیار کم جا بیفتد و خلال ها نرم شوند.

  • در آخر زرشک سیاه پاک شده و شسته شده را به خورش اضافه کنید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

  • قبل از سرو، گلاب را به خورش اضافه نموده و چوب دارچین را از آن خارج کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دنده کباب کرمانشاهی اصیل

نکات مهم درباره تهیه خورش خلال بادام

  • برای لذیذترشدن خورش خلال بهتر است از گوشت گوساله بهره ببرید.
  • در پخت خورش خلال اصیل و سنتی کرمانشاه از زرشک سیاه استفاده می گردد.
  • استفاده از لیموعمانی و گلاب در این غذا اختیاری است.
منبع: setare.com

به "طرز تهیه خورش خلال بادام کرمانشاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش خلال بادام کرمانشاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید