هشدار فائو:ماهی خام نخورید

به گزارش وبلاگ وردپرس، خبرنگاران:سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO)، نسبت به مصرف مواد غذایی خام هشدار دادند.

هشدار فائو:ماهی خام نخورید

مدیکال اکسپرس، کارشناسان دانشگاه استرلینگ در گزارش جدیدی از سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO)، نسبت به مصرف مواد غذایی خام در جنوب شرقی آسیا هشدار دادند.

یک بیماری تهاجمی به نام GBS که می تواند باعث مسمومیت خون و مننژیت در افراد گردد، در ماهیان آب شیرین که به طور گسترده در جنوب شرقی آسیا مصرف می گردد، یافت شد و باعث شد FAO برای افزایش آگاهی از تهدید گزارش مشخصات خطر را صادر کند.

در سال 2015، حدود 146 نفر پس از مصرف یک غذای سنتی که با ماهی خام تهیه می گردد، در سنگاپور بیمار شده و در نهایت مجبور به قطع اندام چند نفر شد. آن ها مسمومیت خونی مرتبط با باکتری به نام استرپتوکوکوس آگالاکتیه، استرپتوکوک گروه B (GBS) ایجاد نموده بودند. سویه خاص مسئول شیوع یک توالی منحصر به فرد از نوع 283 (ST283) بود.

بیماری GBS ناشی از ST283 در چین، هنگ کنگ، لائوس، تایلند و ویتنام هم تایید شده است.

دکتر تیم بارخام دانشیار بیمارستان Tan Tock Seng سنگاپور ابتدا خطر سلامتی انسان را شناسایی کرد. دکتر برخام گفت: بسیاری از میکروب شناسان تعجب کردند، زیرا بیماری تهاجمی GBS در افراد قبلا به اسم یک بیماری ناشی از مصرف غذا شناخته نمی شد. نکته شگفت آور دیگر این بود که این ماده غذایی GBS ST283 بر بزرگسالان سالم تاثیر می گذارد. GBS به طور معمول در بزرگسالان سالم بسیار نادر است.

دکتر مکس کرملیش، مدرس ارشد امنیت غذایی و پایداری در انستیتوی آبزی پروری دانشگاه استرلینگ، متخصص بیماری های میکروبی آبزی است. یکی از اعضای بنیانگذار شبکه GBS بود و GBS ST283 را در ماهی تیلاپیا پرورشی در آب شیرین شناسایی نموده است که یک گونه مالی مهم در سراسر منطقه است که برای بازار های بین المللی فراوری شده و بعلاوه به صورت محلی در جنوب شرقی آسیا مصرف می گردد.

دکتر کرملیش گفت: GBS یک بیماری شناخته شده در ماهی تیلاپیا آب شیرین است، اما ما فقط آغاز به شناسایی سویه های مختلف مرتبط با شیوع بیماری در گونه های ماهی پرورشی می کنیم. این سویه فوق ویروس GBS (ST283) منحصر به فرد است و تا به امروز تنها در ماهی تیلاپیا پرورشی در جنوب شرقی آسیا و برزیل تایید شده است. هدف ما در پرورش آبزیان کاهش شیوع بیماری در ماهی و جلوگیری از انتقال به انسان با همکاری سایر دانشمندان است. به این ترتیب ما نقش تهیه و مصرف ماهی با GBS ST283 انسان را مشخص خواهیم کرد.

دکتر فیونا هریس، دانشیار علوم بهداشتی در دانشگاه استرلینگ، تنها دانشمند اجتماعی با 25 متخصص بود که روی این گزارش کار کرد. او گفت: این گزارش آنچه را که می دانیم گرد هم می آورد و خلاء دانش تحقیق را که باید بیشتر آنالیز کنیم، برجسته می نماید.

در سراسر جنوب شرقی آسیا دستور العمل های سنتی پخت و پز بر پایه استفاده از ماهی خام یا کمی پخته شده از غذا های محبوب هستند. این شامل ماهی هایی است که در آب آهک درست می شوند و بعلاوه ماهی های تخمیر یا نگهداری شده که منابع مهم پروتئین برای افراد فقیر منطقه هستند.

ما باید همکاری نزدیکی با جوامع داشته باشیم تا در خصوص روش های مختلف تهیه در غذا های محلی بیشتر بدانیم، زیرا در حال حاضر تنها روش موثر شناخته شده گرم کردن یا پخت و پز است. ما در نهایت ممکن است به یک کارزار بهداشت عمومی احتیاج داشته باشیم، بنابراین صحبت با مردم در خصوص این غذا ها برای آن ها بسیار مهم است. برای حل مسئله هرچه راهکار پیدا کنیم، به یک رویکرد چند رشته ای، با ترکیب علوم اجتماعی و طبیعی احتیاج خواهیم داشت.

دکتر مسامی تاکهوچی، مسئول ایمنی مواد غذایی FAO گفت: بسیاری از مردم از خطرات ناشی از مصرف ماهیان خام پرورش یافته در آب شیرین آگاهی ندارند و این یک عمل بسیار معمول در جنوب شرقی آسیاست، اما بیماری هایی که این عمل می تواند ایجاد کند، می تواند جدی باشد، البته نه همواره، در برخی موارد می تواند تشخیص و درمان به موقع را سخت کند.

منبع: اقتصادنیوز

به "هشدار فائو:ماهی خام نخورید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار فائو:ماهی خام نخورید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید