خواص فوق العاده گردو

به گزارش وبلاگ وردپرس، برترین ها/ گردو یک از خوراکی های بسیار ساده ای است که برای سلامتی تان فوق العاده مفید است. گردو، خواص غذایی خاص خودش را دارد و یکی از منابع با ارزش پروتئین، چربی های سالم، فیبر، استرول های گیاهی و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی محسوب می گردد.

خواص فوق العاده گردو

کارگر آنلاین:گردو یک از خوراکی های بسیار ساده ای است که برای سلامتی تان فوق العاده مفید است. گردو، خواص غذایی خاص خودش را دارد و یکی از منابع با ارزش پروتئین، چربی های سالم، فیبر، استرول های گیاهی و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی محسوب می گردد. تنها 30 گرم گردو، صد درصد از احتیاج روزانه شما به امگا 3 را تامین می نماید.

ویتامین های موجود در گردو شامل، ویتامین C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید (ویتامین B5)، ویتامین B6، اسید فولیک و ویتامین های B12، E، K و A می گردد. کاروتنوئید های موجود در گردو نیز شامل بتا کاروتن، لوتئین و زیاکسانتین می گردد.

همچنین گردو منبع غنی از مواد معدنی شامل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم است. گردو هم مانند سایر مغزها، سرشار از فیبر و پروتئین است. گذشته از همه اینها، گردو طعم خوبی دارد و شما می توانید آن را به عنوان بخشی از میان وعده ای سالم یا همراه با غلات صبحانه، جو دوسر، اسموتی و یا حتی سالاد مصرف کنید. کیک و بیسکوئیت های گردویی هم در میان بچه ها و عظیمسالان هواداران زیادی دارد.

شما باید روزانه، فقط 30 گرم گردو بخورید که چیزی معادل 7 عدد گردوی با پوست است. بیشتر از این گردو مصرف کردن، امتیازات اضافی ندارد پس زیاده روی نکنید.

چرا باید هر روز گردو بخورید

1. تقویت سلامت مغز

گردو را غذای مغز می دانند. ساختار ظاهری گردو نیز به گونه ای است که ظاهر چین و چروک دار مغز را به ذهن می آورد. گردو حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که فعالیت مغز را افزایش داده و همچنین یُد و سلنیوم گردو، باعث بهبود عملکرد مغز می گردد.

مطالعه ای که در سال 2009 در نشریه Nutrition منتشر شد نشان داد مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان مانند گردو می تواند طول عمر سالم را افزایش داده و عملکرد ادراکی و حرکتی را که معمولا با بالا رفتن سن، ضعیف می گردد، تقویت کند. مطالعه دیگر نیز می گوید گردو غنی از پلی فنول هاست که نوعی آنتی اکسیدان بوده و به کاهش التهاب در مغز و بار اکساینده آن یاری می نمایند. اسیدهای چرب چند غیر اشباع موجود در گردو می توانند از بروز اختلالات ناشی از سالخوردگی جلوگیری نمایند.

گردو می تواند از بیماری های نورودجنراتیو (از دست دادن تدریجی ساختار و عملکرد سلول های عصبی) مانند پارکینسون و آلزایمر پیشگیری کند. همچنین گردو در کاهش ریسک، تاخیر وقوع و کُند کردن فرایند پیشرفت یا جلوگیری از آلزایمر نقش دارد.

2. مبارزه با سرطان

گردو می تواند ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهد. گردو حاوی مقادیر مناسبی از پلی فنول ها و مواد فیتپوشیمیایی است که ویژگی های آنتی اکسیدانی داشته و می توانند در برابر سرطان هایی چون سرطان سینه، کولون و پروستات مانند محافظ عمل نمایند. گردو دارای ترکیبات ضد سرطانی مانند الاجیتانین، گاما توکوفرول و اسید آلفا لینولنیک است که خواص ضد سرطانی دارند.

مطالعه ای دریافته مولفه اصلی گردو، جاگلون (juglone)، در کاهش استرس اکسیداتیو که منجربه سرطان می گردد، نقش محافظ دارد. مصرف گردو می تواند امگا 3 کافی، آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های لازم برای کاهش ریسک سرطان سینه را تامین کند. مطالعه ای دیگر هم دریافته، خاصیت فنولیک و ضد تکثیری گردو، رشد سلول های سرطانی را مهار می نماید و از این رو، به عنوان یک عامل chemopreventive عمل خواهد نمود.

3. تقویت سلامت قلب

گردو حاوی امگا 3، ویتامین E، منیزیم و اسید فولیک است که تمام اینها مواد مغذی لازم برای سلامت قلب هستند. در ضمن اسیدهای چرب تک غیر اشباع، چند غیر اشباع و فیبر موجود در گردو به افزایش HDL یا همان کلسترول خوب یاری می نمایند و LDL یا همان کلسترول بد را کاهش می دهند.

خوردن چند عدد گردو در روز می تواند التهاب عروق قلب را کاهش داد و در نتیجه از بروز بیماری های قلبی پیشگیری کند. گردو برای بهبود عملکرد رگهای خونی هم مفید است برای همین ریسک ایجاد پلاک در عروق را می کاهد. پژوهش ها نشان داده گوارش آلفا لینولنیک که به وفور در گردو یافت می گردد، از بیماری های قلبی پیشگیری می نماید.

4. کنترل دیابت

آنهایی که دیابت دارند می توانند به طور مرتب گردو بخورند، چون برای شان مفید است. اول از همه، گردو می تواند عملکرد اندوتلیال یا لایه درون رگی را بهبود داده و ریسک عظیم شدن قلب را کاهش بدهد. همچنین پروتئین و فیبر گردو به شما یاری می نماید کمتر غذا بخورید، در نتیجه کنترل وزن بهتری داشته باشید. چاقی می تواند مسائل مرتبط با دیابت را تشدید کند.

افراد دیابتی می توانند بدون نگرانی بابت افزایش وزن، گردو بخورند، چون گردو حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب چند غیر اشباع و تک غیر اشباع است. در ضمن مغزهایی چون گردو می توانند جزئی سالم از تغذیه دیابتی ها و آنهایی که مستعد دیابت هستند باشند.

5. یاری به کاهش وزن

گردو با وجود چربی زیادی که دارد می تواند در کاهش وزن تان مفید واقع گردد. افزودن مقدار مناسبی از گردو و سایر مغزها به رژیم غذایی تان می تواند به شما یاری کند تا به مرور به وزن ایده آل تان برسید. چربی موجود در گردو، امگا6 سالم و امگا 9 نیز هست که بدن تان برای عملکرد مناسب به آنها احتیاج دارد. مقدار زیاد اسید آلفا لینولنیک ضد التهابی، نقش مهمی در کاهش وزن دارد. در ضمن فیبر و پروتئین گردو، احساس سیری بیشتری به شما داده و مانع پرخوری تان می گردد.

مطالعات نشان داده مصرف روزانه گردو، احساس رضایت و سیری را افزایش می دهد. رژیم های غذایی سرشار از مغزها، وزن بدن را بالا نمی برند، دور کمرتان را افزایش نمی دهند و بر شاخص توده بدنی تان نمی افزایند.

6. تقویت سلامت استخوان ها

گردو به دلیل سرشار بودن از امگا 3، برای استخوان ها نیز سودمند است. اسید آلفا لینولنیک موجود در اسیدهای چرب امگا 3، با التهاب مبارزه نموده، ریسک شکستگی استخوان را کاهش داده و از پوکی استخوان پیشگیری می نماید. امگا 3 های مشتق شده از گیاهان (مانند بذر کتان و گردو)، حامی سلامت استخوان هستند.

مس هم نقش مهمی در حفظ کلاژن استخوان ها و بافت های همبند دارد که در گردو یافت می گردد. منیزیم هم عنصر مهم دیگری برای سلامت استخوان هاست که به جذب کلسیم یاری می نماید. در ضمن منگنز به تشکیل غضروف هم یاری می نماید.

7. پاکسازی کبد

مقادیر زیاد اسید آمینه ال آرژنین در گردو به کبد یاری می نماید تا پاکسازی شده و در ضمن منبع خوبی از گلوتاتیون و امگا 3 است که برای فرایند سم زدایی طبیعی کبد سودمند است. پلی فنول های گردو، از آسیب کبد که ناشی از تتراکلراید کربن و دی - گلاکتوزامین است پیشگیری می نمایند. ویتامین E موجود در مغزهایی چون گردو، علائم بیماری های کبد ناشی از چاقی را کاهش می دهند.

منبع: همگردی

به "خواص فوق العاده گردو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص فوق العاده گردو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید